Kars’ın tarihi lezzeti Mahzen Eski Kaşar Peyniri, yüksek rakımda beslenen simental ve montofon ineklerin sütüyle üretilir. En önemli özelliği mayıs ve haziran ayında süt kalitesinin ve sütün pH derecesinin yüksek olduğu dönemlerde toplanan sütlerin belirli işlemlerden geçtikten sonra sadece tuz ve peynir mayası kullanılarak mayalanmasıdır. Mayalanan kaşar hamuru yer altında bulunan mahzenlere taşınarak 1-2 yıl bekletilerek fermente edilir. Mahzen kaşar peynirinin üzerinin küflü olması olgunlaşma süresinde gerçekleşir, dışı ne kadar küflü olursa lezzeti o kadar yoğun olan dünyaca ünlü Mahzen Eski Kaşar Peyniri
Kars’ın tarihi lezzeti Mahzen Eski Kaşar Peyniri, yüksek rakımda beslenen simental ve montofon ineklerin sütüyle üretilir.
En önemli özelliği mayıs ve haziran ayında süt kalitesinin ve sütün pH derecesinin yüksek olduğu dönemlerde toplanan sütlerin belirli işlemlerden geçtikten sonra sadece tuz ve peynir mayası kullanılarak mayalanmasıdır.
Mayalanan kaşar hamuru yer altında bulunan mahzenlere taşınarak 1-2 yıl bekletilerek fermente edilir. Mahzen kaşar peynirinin üzerinin küflü olması olgunlaşma süresinde gerçekleşir, dışı ne kadar küflü olursa lezzeti o kadar yoğun olan dünyaca ünlü Mahzen Eski Kaşar Peyniri
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.